Waterbeheer

 

Wat is er aan de hand?

De Amsterdamse polders, zoals bijvoorbeeld de Watergraafsmeer (5 meter diep), zijn erg gevoelig voor wateroverlast en dus klimaatverandering. En alle huizen langs de grachten staan op houten palen en kunnen waterwisselingen niet verdragen. Het grootste deel van Amsterdam is gebouwd op water, en daar de gemeente gaat niet goed om met deze ontwikkeling. Ook hier is lange-termijnbeleid essentieel.

Door hele droge perioden én hele natte ontstaat een ernstige verstoring van de waterhuishouding van de stad; wij moeten anders leren leven met water.

Meer wateropslag, meer controle van de waterstanden, minder regenwater naar riolen. Dat vergt andere keuzes voor waterbeheer en de bouwmogelijkheden.

Wat stellen wij voor?

  • Er moet een waterwethouder komen voor alle water-beïnvloedende keuzes, zoals onderkeldering in bouwplannen en andere waterbeheersing en wateradaptatie zaken voor de hele stad.

  • Door de hele stad ligplaatsen voor kleine pleziervaart mogelijk maken.

  • Behoud jachthavens en zorg voor voldoende locaties voor kleine vaartuigen.

  • Wij willen zoveel mogelijk water dat niet bevaarbaar is, bevaarbaar maken dan wel de functie van recreatiewater of natuurzone geven.

 

meer info: 'Bescherm onze parken'

Documenten

Artikelen

💬 Mail ons!
Een goed idee of suggestie voor verbetering? Stuur deze op naar info@st3m.nl  !