Toezicht en handhaving

 

Wat is er aan de hand?

Goede overheidskaders staan of vallen bij toezicht en handhaving. Hiervoor is structureel te weinig geld en menskracht beschikbaar is. Of het nu gaat om overlast als gevolg van bouwwerkzaamheden, horeca of anderszins. Klachten van bewoners behoren serieus genomen te worden. 

Met name wordt niet geïnvesteerd in naleving van voorschriften in de bouw, industrie, luchtkwaliteit en brandveiligheid.

Wat stellen wij voor?

  • Op controle en handhaving mag nooit bezuinigd worden. Dit behoort tot de kerntaken van de gemeentelijke overheid. Ook het toezicht op festivals moet op orde zijn. ST3M stelt voor om met een puntensysteem te werken waardoor evenementen die hebben bewezen volgens de regels te werken, met minder toezicht toekunnen;
  • Bedrijven moeten gehouden worden aan natuur- en omgevingsvergunningen, en daarnaast de wettelijke plicht krijgen milieumaatregelen te nemen die zichzelf binnen vijf jaar terugverdienen;

  • Wij stellen een leningsysteem in voor milieumaatregelen, waarbij bedrijven kunnen aantonen dat er een langere terugverdientijd op zit. Zo heeft de milieudienst de mogelijkheid meer eisen te stellen.

 

Documenten

Artikelen

💬 Mail ons!
Een goed idee of suggestie voor verbetering? Stuur deze op naar info@st3m.nl  !