Verkiezingsprogramma ST3M: meer invloed voor Amsterdammers

Onbekend

31-1-2022 - ST3M presenteert vandaag het gemeentelijke verkiezingsprogramma De stem van de stad. Daarin schetst de partij hun visie voor een bestuur met meer invloed van inwoners.

Volgens lijsttrekker Fenna Swart is er een omwenteling nodig in de manier waarop de politiek met de burgers omgaat: “De kiezers willen een alternatief voor de oude bestuurscultuur. ST3M staat voor een eerlijke overheid die luistert naar de wensen en rekening houdt met de zorgen van bewoners. Daarom is ons verkiezingsprogramma geschreven met expertise en ervaring vanuit de hele stad."

De partij komt voort uit de Amsterdamse burgergroeperingen, die zijn ontstaan uit onvrede met het huidige stadsbestuur. Daarom is er uiteraard veel aandacht voor biomassa, windturbines en het groenbeleid van gemeente. Maar volgens nummer twee, stadsdeelpoliticus Bas van Vliet (Méérbelangen), is ST3M beslist geen milieupartij: “Wat er gebeurt in de energietransitie, zien we overal in ons openbaar bestuur, bijvoorbeeld op de woningmarkt en de openbare ruimte.”

Van Vliet: ”Wij willen dat het stadsbestuur stopt met symboolpolitiek die het alleen leuk doet in de krant. Wij gaan ons écht inzetten voor de inwoners van Amsterdam: kerntaken goed uitvoeren, zoals veiligheid en afvalverwerking, de huizenmarkt beschermen tegen misstanden, en gezamenlijk met de burgers tot goed beleid komen voor onze problemen.”

"Ook willen we Amsterdam ontwikkelen tot knooppunt van Europese treinverbindingen, willen we dat woningcorporaties weer verenigingen worden in plaats van geldmachines, en willen we alleen kleinschalige evenementen in stadsparken.”

ST3M doet op 16 maart in Amsterdam mee met een kandidatenlijst vol burgeractivisten en stadsdeelpolitici. Mensen die niet alleen klagen, maar die zich gewoon willen inzetten om hun eigen wijk en stad een klein beetje beter te maken. Het is tijd om zélf bij te dragen aan het openbaar bestuur.

Lees hier het volledige verkiezingsprogramma van ST3M.

Doneer hier aan onze campagne, zodat we onze boodschap kunnen laten horen in heel Amsterdam

Bestel hier posters, folders en ander campagnemateriaal.

Bekijk pagina/document

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws