Veel Windalarm-activisten op kandidatenlijst ST3M

Onbekend

31-1-2022 -  ST3M presenteert vandaag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Achter lijsttrekker Fenna Swart komen kandidaten met politieke ervaring én nieuwe gezichten uit Windalarm.

Lijsttrekker Fenna Swart, zelf bekend van haar acties tegen biomassa, is trots op haar team: “Het geluid van ST3M komt voort uit al die actieve burgergroeperingen, uit de grassroots-beweging van onze stad, die is ontstaan omdat het huidige stadsbestuur niet luistert naar de inwoners. ST3M verenigt de kennis en expertise van deze digitale actiegroepen. Daarom ben ik blij dat er zo veel activisten plaats willen nemen op de lijst.”

Voor Windalarm-activist Arnold van Emmerik uit Amsterdam-Oost (nummer drie van ST3M) gaat zijn motivatie verder dan onvrede: “Natuurlijk ben ik niet blij met de besluiten in de energietransitie. Maar ik doe dit vooral om namens gewone burgers mee te praten over het beleid. Het gemeentebestuur heeft vier jaar lang blind hun plannen doorgedrukt, denk ook maar aan de Meervaart. Wij burgers komen met bezwaren, maar ook met veel constructieve ideeën. Daar moet nu eens aandacht voor komen.”

Ook de kandidaten Camiel Verberne (nummer 5, Noord), Marnix Kerkhoff (nummer 6, Noord) en Renate Nollen (nummer 7, Zuidoost en tuinpark Driemond) en Corina Stins (nummer 16, Zuidoost) zijn nieuw in de politiek en komen voort uit de activistennetwerken van Windalarm.

Daartussen staat op nummer twee stadsdeelpoliticus Bas van Vliet (Méérbelangen) en op nummer vier oud-stadsdeelbestuurder Frans Romkema, die veel bestuurlijke ervaring meeneemt. Dat geldt ook voor oud-gemeenteraadslid Salome Willemsen (nummmer 9, ex-Leefbaar Utrecht).

Volgens Swart zullen zij en haar team de huidige gemeentepolitiek flink te lijf gaan: “De kiezers willen een alternatief voor de oude bestuurscultuur. Het is niet voor niets dat Pieter Omtzigt ook in Amsterdam veel stemmen kreeg. Inwoners en burgerorganisaties moeten een stem krijgen in het stadsbestuur, en vanaf dag één meepraten, en dus niet als het besluit al is genomen.”

"Wij gaan ons écht inzetten voor de inwoners van Amsterdam: werken aan een verstandige energietransitie, de huizenmarkt beschermen tegen misstanden, meer groen in de stad, en gezamenlijk met de burgers tot goed beleid te komen voor onze problemen.”

Lees hier het volledige verkiezingsprogramma van ST3M.

Doneer hier aan onze campagne, zodat we onze boodschap kunnen laten horen in heel Amsterdam

Bestel hier posters, folders en ander campagnemateriaal.

Bekijk pagina/document

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws