ST3M trapt campagne af

Verdieping / uitleg

13-1-2022 - De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begint vroeg bij ST3M. Volgens lijsttrekker Fenna Swart moeten we flink aan de bak om de kritische boodschap over het huidige gemeentebeleid hoorbaar te maken.

Vandaag presenteren we onze verkiezingsvideo: "Stem ST3M - stem vóór tegenmacht". Op 26 januari volgen de volledige kandidatenlijst en het definitieve programma.

 

Swart: “In onze video brengen we de onvrede in beeld, die in de laatste vier jaar is ontstaan in reactie op de huidige bestuurscultuur. Het geluid van ST3M komt voort uit de grassroots-beweging van onze stad; bewonersgroepen zoals Méérbelangen, Comité Schone Lucht, Windalarm, Schipholwatch en anderen. ST3M verenigt deze kennis en expertise die zich digitaal hebben georganiseerd. Op de kandidatenlijst, die we op 26 januari presenteren, staan daarom veel activisten uit de netwerken die de afgelopen jaren naam hebben gemaakt.”

 

“Wij zijn als nieuwe partij zonder grote campagnekas, natuurlijk in het nadeel tegenover de gevestigde landelijke partijen. Daarom hebben we geen tijd te verliezen en moet ST3M vanaf vandaag tot 16 maart lawaai maken en keihard aan de slag. We zullen aan de kiezers duidelijk maken dat er wel degelijk een alternatief is voor de huidige bestuurscultuur. Wij willen transparante kaders, directe democratie, ingrijpen waar marktwerking heeft gefaald, zoals de woningmarkt en onderwijs, en een energietransitie op basis van gezond verstand.”

 

Volgens Swart moet de gemeentepolitiek beter: “Er is een duidelijk momentum ontstaan voor tegenmacht, net als in het hele land. Inwoners en burgerorganisaties moeten een stem krijgen in het stadsbestuur, en vanaf dag één meepraten, en dus niet als het besluit al is genomen. Wij willen lange termijn-oplossingen voor de problemen die we tegenkomen, op basis van draagvlak in de samenleving. Bewoners moeten samen met het stadsbestuur de kaders scheppen waarbinnen het bedrijfsleven en de industrie zich dient te gedragen.

 

Naast activisten zullen op de lijst van ST3M ook kandidaten met ruime politieke ervaring staan. Zoals de nummer twee, Bas van Vliet van de lokale partij Méérbelangen, die zich al twintig jaar inzet voor de bewoners van de Watergraafsmeer. Volgens Van Vliet zijn de belangen van Amsterdammers niet in goede handen bij de landelijke partijen: “Willen we de huidige bestuurscultuur doorbreken, dan hebben we echt nieuwe gezichten en nieuwe ideeën nodig in de gemeenteraad. Wij zijn dagelijks in gesprek met de bewoners en weten dus wat er speelt . Wij zitten er voor en namens hen, niet voor onszelf zoals de huidige bestuurders


 

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws