Renate Nollen (ST3M): "Wij durven nee te zeggen tegen de markt"

Onbekend

Activist Renate Nollen uit Zuidoost is kandidaat voor de lokale partij ST3M op 16 maart.

5-3-2022 Renate Nollen werkt voor GroenplatVorm Zuidoost, heeft een volkstuin in Driemond, en keek de afgelopen jaren met verbazing naar het groenbeleid van het stadsbestuur. Daarom is ze nu kandidaat voor ST3M, als nummer zeven op de lijst:

"Het college, en dan vooral GroenLinks, heeft ons beter beleid beloofd. Amsterdam is de stad met het minste groen in Nederland. Tussen 2003 en 2016 verdween drie tot vier vierkante kilometer groen uit Amsterdam. Maar het is sinds 2018 gewoon doorgegaan, met een snelheid van 44 voetbalvelden per jaar."

"Dit 'groene' stadsbestuur doet net zo hard mee met de gedachte dat elk stuk natuur geld moet opleveren. Voor huizenbouw, wegen, festivals, kantoorterreinen en natuurlijk windturbines. Maar ze vergeten een essentiële behoefte van Amsterdammers: rust, stilte, en ontspanning van de groene ruimte in een stad die alsmaar voller wordt. Zelfs de klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis en internationale afspraken om groene plekken, parken, bossen, natuur te beschermen lijken ons stadsbestuur niet te stimuleren om eindelijk onze groene ruimte te koesteren en te bewaren voor de toekomst."

 

Nollen vind dat onze politiek nu eindelijke lange-termijnkeuzes moet maken: "De waarde van natuur is moeilijk uit te drukken in onze markteconomie, want die is gefixeerd op korte-termijn opbrengsten. Daarom hebben we in de Stopera politici en ambtenaren nodig die deze markt inperken. Maar dat gebeurt niet."

Volgens Nollen verzint het stadsbestuur altijd wel weer een reden om er weer een stukje van af te snijden: "Of het nu voor woningbouw is, voor wegen, voor datacenters of plastic sportparken.Elke keer morrelt de overheid weer aan de regels die ze zichzelf oplegt. Het Scheggen-beleid, de Hoofdgroenstructuur, het Natuur Netwerk Nederland, Natura 2000, het UNESCO werelderfgoed en het Bijzonder Provinciaal Landschap: het gaat allemaal voor de bijl."

"De huidige coalitie heeft de mond vol van groen maar breekt ons groene historische netwerk net zo makkelijk af. Daarom is het nu tijd voor een stadsbestuur dat regels durft te stellen tegen de vrije markt. ST3M durft nee te zeggen tegen alle verleidingen van projectontwikkelaars, tegen miljardensubsidies voor biomassa en windturbines, en tegen festivalbazen. Wij gaan voor een stadsbestuur dat het zelfbeschikkingsrecht van bewoners bovenaan zet!"

Lees hier meer over ons programma en groenbeleid.

Bekijk pagina/document

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws