Activist Corina Stins uit Zuidoost gaat voor de gemeenteraad

Onbekend

23-2-2022 - Corina Stins uit Gein (Stadsdeel Zuidoost) is kandidaat voor ST3M bij de gemeenteraads-verkiezingen op 16 maart.

Corina is betrokken en actief in haar buurt, en maakt nu de stap naar de politiek: “Ik heb altijd vertrouwen gehad in de overheid. Maar het huidige stadsbestuur heeft dat goed verknald. In april vorig jaar hoorde ik van de plannen om industriële windturbines in Zuidoost te zetten, zo groot als het hoogste gebouw van Amsterdam. Pal naast onze wijk Gein3, maar ook in het Diemerbos, bij Holendrecht, en in De Hoge Dijk.”

“Toen had ik nog de illusie dat het beleid kon worden bijgestuurd, als wij maar genoeg in verzet kwamen, met goede argumenten én alternatieven. We demonstreerden, we spraken in, we organiseerden een manifestatie waar we riepen: ‘Gein zegt nee’. En ik maakte de film Nooit Meer Stil voor de gemeenteraad over wat er leefde in Zuidoost. Maar het stadsbestuur wilde niet inhoudelijk met ons in gesprek."

"Vanaf november zat ik samen met verschillende buurtgenoten in een klankbordgroep over windenergie. Er werd opnieuw niet naar ons geluisterd, we mochten alleen aanschuiven en instemmen. Eind januari zijn er stadsbreed 41 mensen opgestapt uit de klankbordgroepen. We haalden AT5, het Parool en de Telegraaf. Maar het heeft echter niets aan de zaak veranderd: de wethouder is nog steeds van plan haar plannen vlak voor de verkiezingen door te zetten.”

“Ik woon sinds 2004 in Gein3 en al bijna 40 jaar in Amsterdam. Maar wij hebben niet eerder zo’n arrogant stadsbestuur gehad, dat zo ver van de inwoners afstaat. De maat is vol, en daarom ik heb besloten om zelf actief te worden in de politiek, door mij kandidaat te stellen voor de nieuwe partij ST3M. Ik wil mij via die weg in blijven zetten, vooral ook voor de belangen van inwoners van Zuidoost.”

Lijsttrekker Fenna Swart van ST3M: “In Zuidoost leeft de onvrede natuurijk heel sterk; want het stadsbestuur verschuift alle problemen van de grachtengordel naar de buitenwijken. Denk ook maar aan de mogelijke komst van het erotisch centrum. ST3M geeft een stem aan de inwoners van Amsterdam, zeker ook buiten de ring!”

Zie hier de volledige lijst voor de gemeenteraad.

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws