ST3M en Méérbelangen samen in Oost: “Mét bewoners praten, niet tégen ze”

Onbekend

23-2-2022 ST3M voert in Oost een gezamenlijke lijst met stadsdeelpartij Méérbelangen.

Sálome Willemsen uit de Watergraafsmeer is lijsttrekker van ST3M-Méérbelangen, en wil zich hardmaken voor een betere bewonersparticipatie in Oost.

Willemsen: “In de stadsdeelcommissie is het belangrijk om samen met burgers na te denken over oplossingen. Om niet tégen de bewoners praten, maar mét ze. Dat kunnen die landelijke partijen niet zo goed, die luisteren vooral naar de eigen partijleiding in Den Haag.”

“De wethouders van het huidige stadsbestuur slaan het hoofdstuk participatie gewoon helemaal over. Bij alle grootschalige projecten, zoals de infrastructuur onder de grond in Middenmeer, worden de bewoners helemaal niet geinformeerd. De laatste bijeenkomst was vijf jaar geleden! Maar je moet zelf de wijk in, en buurtschouwen houden.”

Willemsen is realistisch over de bevoegdheden van de stadsdeelcommissie: “Je ziet in het nieuwe stelsel dat de stadsdeelcommissie een beetje een ondergeschoven kind is. Dat heeft Méérbelangen de afgelopen vier jaar wel gemerkt. Daarom kiezen wij voor een combinatie met ST3M, die meedoet in de centrale stad.”

“Met het team van ST3M in de Stopera kunnen we veel werk verzetten. Voor het stopzetten van datacenters, zodat het elektriciteitsnet kan blijven functioneren. Voor goede inspraak bij grote projecten, zoals de brug naar Noord. En voor behoud van de diversiteit in de buurt, met zowel sociale woningbouw als middenhuur, zowel studenten als ouderen. Er moet in Oost ruimte zijn voor alle leeftijden en alle inkomensgroepen.”

De stedelijke lijsttrekker van ST3M, Fenna Swart, is blij met de gezamenlijke lijst in Oost: “Méérbelangen laat al tientallen jaren zien hoe je lokale politiek moet bedrijven, voor en samen met de bewoners.”

Zie hier de volledige kandidatenlijst van ST3M-Méérbelangen.

Bekijk pagina/document

Documenten

tinyurl: link

Voorstellen

Achtergrond

Gerelateerd nieuws