ST3M vóór tegenmacht

ST3M wil dat het gemeentebestuur de belangen dient van zijn bewoners. Niet de belangen van lobbyisten, die het beleid namens de industrie naar hun hand zetten. En ook niet de ambities van landelijke partijen die zich profileren via gemeentepolitiek, ten koste van de bewoners en een gezonde leefomgeving. 

ST3M wil een stad waarin bewoners zich gehoord voelen en waarin geluisterd wordt naar de grassroots-bewegingen die overal in de stad, met kennis en expertise, aanwezig en actief zijn.

ST3M - Vóór een eerlijke energietransitie. Tégen biomassacentrales, datacenters en windturbines bij huizen.

lees verder

ST3M - Vóór betaalbare woningen.

Tégen sloop & speculatie.

lees verder

ST3M - Vóór inspraak van Amsterdammers. Tégen wethouders die niet luisteren.

lees verder

Vóór schone lucht. Tégen energie-armoede.

lees verder

ST3M - Vóór Amsterdamse parken en natuur. Tégen het kappen van bomen.

lees verder

ST3M - Vóór ingrijpen als markten niet functioneren. Tégen onnodige regels voor het mkb.

lees verder

Vóór kleinschalig onderwijs. Tégen slechte ventilatie en onveilige scholen.

lees verder

ST3M - Vóór een schone openbare ruimte. Tégen verspilling van gemeenschapsgeld.

lees verder

25-2-2022 - Lijsttrekker Fenna Swart van ST3M is woedend over het beleid van wethouder Van Doorninck (GroenLinks). Die is verantwoordelijk voor een lange reeks schandalen rond de Amsterdamse biomassacentrales.

lees verder

22-1-2022 - Het Parool en De Telegraaf schreven afgelopen weken over ons. En onze lijsttrekker Fenna Swart was te gast bij AT5 en bij De Nieuwe Wereld.

lees verder

23-2-2022 - Corina Stins uit Gein (Stadsdeel Zuidoost) is kandidaat voor ST3M bij de gemeenteraads-verkiezingen op 16 maart.

lees verder

31-1-2022 - ST3M presenteert vandaag het gemeentelijke verkiezingsprogramma De stem van de stad. Daarin schetst de partij hun visie voor een bestuur met meer invloed van inwoners.

lees verder

31-1-2022 -  ST3M presenteert vandaag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Achter lijsttrekker Fenna Swart komen kandidaten met politieke ervaring én nieuwe gezichten uit Windalarm.

lees verder

20-12-2021 - Stadsdeelpoliticus Bas van Vliet uit de Watergraafsmeer is de nummer twee op de lijst van ST3M. Van Vliet wil dat Amsterdammers beter vertegenwoordigd worden in de gemeenteraad en kijkt uit naar de samenwerking met lijsttrekker Fenna Swart.

lees verder

December 29, 2021 - Dutch activist Fenna Swart, one of the leading voices against woody biomass in Europe, is turning her grassroots network into a political organization in the Netherlands.

lees verder

Lijsttrekker Fenna Swart sprak vandaag bij de actie van de energiecrisiscolitie, voor de deur van het Ymere-kantoor in Amsterdam-Noord.

lees verder

23-2-2022 ST3M voert in Oost een gezamenlijke lijst met stadsdeelpartij Méérbelangen.

lees verder

Activist Renate Nollen uit Zuidoost is kandidaat voor de lokale partij ST3M op 16 maart.

lees verder

ST3M: de lokale partij voor Amsterdammers.

lees verder

13-1-2022 - De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begint vroeg bij ST3M. Volgens lijsttrekker Fenna Swart moeten we flink aan de bak om de kritische boodschap over het huidige gemeentebeleid hoorbaar te maken.

lees verder

22-2-2021 Vind je het ook tijd om de Stopera op te schudden? Dat Amsterdam een beter stadsbestuur verdient? Wil je oprechte politiek waarin de stem van de stad wordt gehoord? Zonder lobby en verborgen agenda’s? Dan zijn we op zoek naar jou!

lees verder

Multatuli over het Amsterdamse gemeentebestuur

"Ik heb veel landen bezocht, en beyverde my overal acht te geven op de publieke zaak. Welnu, ik verklaar nergens zulke totale absentie van plichtsbesef, nergens zoo'n walgelyke onbekwaamheid te hebben aangetroffen als by 't bestuur der stad Amsterdam. Amsterdammers, ziet ge dat niet? Reist eens wat, merkt eens wat op, en als ge terugkeert, gaat 't stadhuis en gooit... neen, gooit niets. Maar eilieve, kiest anders."
"'t Grappigste is dat dezelfde kranten die u zoo trouw voorgingen in kiesrazerny, heel ontevreden zyn over den loop der zaken. Zy moesten konsekwent wezen, parbleu! en 't heel mooi vinden dat er deficitten zyn in de trottoirs, en équivalente gapingen in de geldmiddelen. * Eerst schepen ze u op met allerlei pronkmodellen van onbeduidendheid, en wanneer dan de boel schandelyk slecht gaat, roepen ook zy om 't hardst: precies m'n idee!
Wat er te verwachten is van uw gekies waar 't 's Lands belang geldt, o Nederlanders, gy die reeds niet in-staat zyt de belangen eener stad te overzien?"

Multatuli, 1862 in "Gemeentebestuur van Amsterdam", Idee 306-308 (vw ii, p. 498-499)
https://www.dbnl.org/tekst/mult001idee01_01/mult001idee01_01_0317.php#idee308
 
Meedoen?

Wij zijn op zoek naar jou en je bewonersnetwerk. Samen maken we de stad van onderaf beter: info@ST3M.nl

Op de hoogte blijven?

Agenda